2011. szeptember 18., vasárnap

"A nyarat felidéző" gyümölcstorta

Ezeken az őszi meleg napokon jól tud esni egy valódi nyári desszert   :-)

Hozzávalók:
narancs:0,30 kg (héjára is szükség van)
banán: 4 db
alma:1 kg
őszibarack: 0,30 kg
mandula:0,30 kg (16 óra áztatás)
útifűmaghéj-őrlemény: 5 evőkanál
kókuszzsír: 7 evőkanál
datolya: 0,40 kg,  4-5 óra áztatás


Előkészületek:
Datolya és mandula beáztatása

Elkészítés:
Az almát lereszelem és kinyomkodom, a levét megiszom :-) Hozzákeverek ízlés szerint fahéjat 1 evőkanál útifű maghéjat és ízlés szerint datolyát. Szilikonlapra formázom majd 2-3 órát aszalom. A süti közepébe villával összetöröm a gyümölcsöket a narancsot kockára vágom, hozzáteszem a narancshéjat,útifű maghéjat, a kókuszzsirt majd a datolyával elturmixolt mandulát amiből sűrű pép lesz,ezeket keverőtálba elkeverem és ráöntöm az alapra ami már a formában várja az édes tölteléket.
A tetejéhez turmixolok pár szem mandulát, banánt és a maradék zsírt amiből sűrű mártás lesz, amit ráteszek a torta a tetejére majd 3-4 órára hidegre teszem dermedni


Tálalás:
A torta tálalásához készítsünk egy egyszerű marcipános narancs öntetet friss mentával mely ízvilágában felemeli desszertünket. A turmixba belehelyezzük a hozzávalókat (mandula, menta, narancs,méz,) és mártás sűrűségűre egyneműsítem a friss alapanyogot.

Jó étvágyat

Tomi a'la Mannatural Ételmanufaktúra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése