Ennek a tortának az a különlegessége hogy bárki elkészítheti otthon a családjának, főleg ha egészséges, finom, könnyű desszerttel szeretné őket megajándékozni.
Lássuk csak mi kell hozzá:
Csokikrém:
- 3 marék datolya (előtte 4-5 órával áztasd be/épphogy ellepje a víz/)
- csipet só
Tortatető:
-1 evőkanál méz
Készítés
A lapnak való mandulát a datolyával konyhai gépben összetöröm apróra,az így kapott masszát megaszalom 5-6 órán át. Nem kötelező megaszalni de úgy jobban összeérnek az ízek és a lap is jobban összeáll. Ha sütőben aszalsz fontos, hogy olyan villanysütő legyen amiben 42 fok fölé nem melegszik a sütő!
Miután megvan a lap most jöhet a csokitöltelék : )
A tortaformába helyezd bele a lapodat és csatold rá a külső karikát.
A datolyát turmixolni szoktam kakaóval és a narancshéjjal, ez nem egyszerü folyamat mivel sűrűre kell készíteni ...igazából kell hozzá egy jó erős turmix! De az a helyzet hogy kézzel vagy villával is szét lehet nyomkodni a datolyát a kakaóval, amihez hozzáadod a villával összetört banánt és az apró kocka narancsot (ne feledd a narancshéjat lereszelni ). A folyamat végén belekerül a maghéj és a kókuszolaj, melyet alaposan elkeversz.
Helyezd bele a tortaformába a masszát - simítsd el a tetejét és mehet rá a tető aminek az összetevőit gyorsan egyneműsítetted és készen is vagyunk.
Hűtőben 1-2 óra alatt megdermed, vágható állapotba kerül és lehet szeletelni a család legnagyobb örömére.
Jó étvágyat!
Tomi
Kedves Tomi!
VálaszTörlésKöszönöm hogy ezt a finom receptet közzétetted, biztosan kipróbálom. A torta alapot még sose aszaltam, de most azt is kipróbálom. Sok sikert, sok elégedett, egyre egészségesebb vendéget!!!
Kipróbáltam a receptet, nagy sikere volt :)
VálaszTörlésCsak 2-3 órára sikerült beáztatnom az aszalt datolyát és a mandulát, de így is működött.
Itt van róla egy kép: http://i52.tinypic.com/2h2oxnn.jpg
Köszi a receptet!