2011. augusztus 30., kedd

Az igazság fehéren

Pontosabban a fehérjékről.
Sokan gondolják, hogy a fehérjék kizárólag a húsokkal és tejtermékekkel jutnak a szervezetünkbe. Pedig ez nem igaz. A fehérjéket alkotó aminosavak megtalálhatóak a zöldségekben is, főleg a sötétzöld színűekben, és a sötétzöld levelűekben. Ha ezeket rendszeresen és változatosan fogyasztjuk, akkor mindent megkap a szervezetünk, amire szüksége van. Ezek legegyszerűbb beviteli módját a zöld turmixok jelentik, melyek finomak és fehérjedúsak.
A következőkben álljon itt néhány példa a növényi fehérjék %-os kalóriaértékére.


Zöldségek 
Brokkoli 49%
Búzafű 25%
Cékla zöldje 22%
Cukkini 26%
Fehérrépa zöldje 30%
Fodros kel 60%
Fokhagyma 20%
Gyermekláncfű levél 27%
Jégsaláta 27%
Karfiol 27%
Kelbimbó 49%
Kínai kel 12%
Leveles kel (levél) 48%
Lucerna csíra 40%
Mángold 24%
Mustár zöldje 22%
Paprika, piros és csípős 13%
Paprika, piros 14%
Petrezselyem 36%
Póréhagyma 22%
Rebarbara 11%
Retek 10%
Saláta, Boston 12%
Saláta, zöld fejes 42%
Snidling 18%
Spárga 25%
Spenót 49%
Tépősaláta 13%
Uborka 10%
Újhagyma 15%
Vízitorma 22%
Vörös alga 25%
Vörös káposzta 20%
Zeller 10%
Zöldpaprika 12%
Zsázsa 26%

Gyümölcsök
Avokádó (Kalifornia) 22%
Citrom 13%
Citromlé 5%
Grépfrút, savanyú 5%
Paradicsom 18%
Zöld paradicsom 12%


Olajos magvak, csonthéjasok
Mandula 19%
Mogyoró 13%
Napraforgómag 24%
Napraforgómag, csíráztatott 33%
Paradió 14%
Szezámmag 19%
Tökmag 29%


Összefoglalva: Érdemes zöld turmixokat fogyasztani minden nap ! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése