2011. október 19., szerda

Manna bread (lenmagkenyér)

Vannak generációk, akik kenyéren nőttek fel. Számukra sokáig a nyers-vegán étrendre áttérés legnehezebb pontja a kenyér hiánya volt. 
Persze ez már a múlté. A lenmagkenyér sokat segít az áttérés nehéz pillanataiban. 


Hozzávalók:

lenmag:       50 dkg
dió:             25 dkg
alma:          2 db
olíva-olaj:     1,5 dl
víz:              2 dl

só, bors, kömény, fokhagyma


Elkészítés:
Összegyúrjuk a felsoroltakat keményebb tészta állagúra,majd formázás után 2,5 órára behelyezzük az aszalóba.

Ha kész, akkor szeletelve tálaljuk.


Jó étvágyat! 


Tomi 

1 megjegyzés:

  1. Nem semmi kezed lehet, hogy a lenmagot a diót és két egész almát ilyen simára tudod gyúrni !
    Nekünk mit ajánlasz, törjük, reszeljük, zúzzuk, őröljük őket?

    VálaszTörlés